Det tvistas om ören

Written by maloki on May 16th, 2010

Det är precis vad vår debattartikel i NWT skulle hetat, om jag, Olof Bjarnasson och Anders Nordin hade fått bestämma själva. Det var vad vi skrivit när vi skickade in det.

PP vill ha logiska miljöavgifter

BENSINSKATTEN DEBATT

Om oppositionen vinner valet så inför man en bensinprishöjning med sammanlagt 49 öre inklusive moms under kommande mandatperiod, skriver Anders Nordin, Olof Bjarnason och Marie Axelsson.

Detta är vad de startar artikeln med istället. Är det konstigt om man får en inställning till debattinlägget som att vi beger oss på bensinkatten i sig? Är det konstigt om man faktiskt tror att vi säger att Piratpartiet vill ha logiska miljöavgifter?

Det vi främst sökte att göra med artikeln var att visa på att skillnaden mellan blocken inte är så stor. Det måste inte kosta så mycket att rösta på oss. Vi ville även öppna upp för debatt. Ger lite information, låta kritiska ögon sedan ta en titt på detta och sätta igång tankefunderingar. Främst kring hur lite skillnader det är mellan blocken. Men det är inte lätt för det att komma fram när den rubriken och ingressen inleder artikeln på det sätt den gör.

Diskussion fick vi igång åtminstonde, bara att spinna vidare nu!

 

10 Comments so far ↓

 1. Ledsen, men detta har aldrig och kommer aldrig att bli en fråga för PIRATPARTIET oavsett hur ni vänder och vrider på det så kommer ni att sälja era röster till dem som köper dem bäst… Ledsen, men så är det.

 2. OlofB says:

  Lärdom att dra är att vara *övertydlig* med tesen i en insändare – så att sådana här rubriksättningar inte ska bli möjliga.

 3. maloki says:

  Vi säger inte att skattefrågan är en piratfråga. Eller att det ska bli det heller. :)

 4. Christer says:

  Bättre lycka nästa gång! ;-) =

 5. Kanske inte, men med tanke på texten så får man ut det.

 6. Jag tycket det var ett bra sätt att få Piratpartiet synligt i en fråga där vi inte har något att säga :-)

 7. maloki says:

  Inte om du faktiskt läste innehållet i sin helhet. :)

 8. Nakiame says:

  Problemet att majoriteten nog inte kommer att lusläsa artikeln för att få fram den andemening ni vill framföra, de kommer skumma igenom och få samma intryck som många redan har fått, att pp engagerar sig i något som ligger utanför ramarna av vad vi ska engagera oss i.

  Initiativet är bra, och som Olof säger, övertydlighet, men kanske också en lite mindre långsökt inriktning nästa gång ^^.

 9. OlofB says:

  +1 Nakiame. Förenklning är en dygd. På gott och ont..

Leave a Comment

5 Trackbacks / Pingbacks

 1. Insändare publicerad, och bra kritik mottagen « OlofB[eta]
 2. Tweets that mention Marie till Riksdagen » Blog Archive » Det tvistas om ören -- Topsy.com
 3. Val 2010: Politik utan ideologi « Emil Isberg
 4. OlofB[eta]
 5. Piratpartiet replik i GP « maloki